Actualiteiten & Nieuwsitems

Plaatsingswedstrijd (senior)

Zaterdag 21 januari was de tweede plaatsingswedstrijd voor senior supplement D en de teams van supplement E. Ashley deed mee in supplement D. Voor haar was deze wedstrijd de enige kans om zich te plaatsen voor de finales van dit seizoen, aangezien ze de eerste wedstrijd niet mee had kunnen doen. En deze kans heeft ze met beide handen aangegrepen. Met een nagenoeg perfecte wedstrijd, waarbij ze de hoogste score van het deelnemersveld neerzette op zowel brug als balk, turnde ze zich overtuigend naar het goud én een plaats in de meerkampfinale! Voor welke toestelfinales ze zich heeft geplaatst, is nog even afwachten...

Het team supplement E bestond uit Anouk, Sophia, Maika, Michelle en Sanne. Op sprong werd de hoogste score van alle teams neergezet. Op de andere toestellen werd hier en daar nog wat laten liggen, waardoor het podium net niet werd gehaald. Individueel was er wel een grote medailleoogst. Voor de junioren behaalde Anouk de zilveren en Sophia de gouden medaille. Bij de senioren was de tweede plaats voor Maika en de eerste plek voor Michelle. Dit team heeft nog een derde en laatste plaatsingswedstrijd in maart.

Plaatsingswedstrijd Middenbouw

Zaterdag 10 December 1e plaatsingswedstrijd Middenbouw in Barneveld. Team Jade en Eline 3e, Team Sophie, Nina, Carlijn en Isa 4e en Team Tess, Tess, Nola en Isa 1e. Goed gedaan meiden! Trots op jullie!

Eerst bondswedstrijd in lange tijd

Deze dames hebben zaterdag 13 november voor het eerst in bijna twee jaar weer een bondswedstrijd mogen turnen! Er is dit seizoen veel veranderd in de oefenstof. Een nieuwigheid is bijvoorbeeld dat er, naast de individuele wedstrijden, nu ook in teams wordt geturnd. Michelle Dekker, Sophia de Kwant en Maika van Effrink vormden voor SSS het team Supplement E. Bij deze wedstrijd bestaat een team uit maximaal 6 turnsters, waarvan er per toestel 3 in actie komen en de 2 hoogste scores tellen. Aangezien ons team maar uit 3 turnsters bestond, hebben de dames allemaal een meerkamp mogen turnen. Best prettig als je er helemaal voor naar Nijmegen moet rijden! En ondanks de lange periode zonder wedstrijden, zaten ze er direct lekker in. Het was dan ook fijn om weer eens op een vierkante vloer te turnen, nieuwe elementen te laten zien, elkaar aan te moedigen en je oefeningen aan het publiek te kunnen tonen. Alleen het wachten tot je mag starten op balk hadden ze niet gemist.. :) De concurrentie was groot tijdens deze wedstrijd. Er deden 8 teams mee en uiteindelijk werd een 7e plaats behaald. We zijn vooral blij dat we weer "voor het echie" hebben mogen turnen en hopen op meer wedstrijden de komende tijd!

1e Plaatsingswedstrijden 6e divisie

Zaterdag 25 januari vonden de eerste plaatsingswedstrijden voor de 6e divisie plaats.

6e Divisie wedstrijden zijn binnen S.S.S. de wedstrijdgroepen die hier aan deelnemen. Hiernaast doen wij ook nog mee aan 4e en 5e divisie wedstrijden en hier nemen onze selectieleden aan deel.

Voor velen een nieuwe ervaring in een grote zaal ver weg van Voorthuizen.

Omdat de organisatie voor deze wedstrijden niet rond kwam door de bond hebben we met aantal verenigingen uit de buurt de handen in een geslagen om deze wedstrijden toch door te laten gaan.

Het is zo belangrijk in de turnsport wanneer je maar een paar x per jaar kan schitteren om wedstrijdervaring op te doen vinden wij.

En een ervaring rijker zijn we zeker Jade, Janna, Juul, Donna, Annemiek en Vera namen voor het eerst deel aan bondswedstrijden. Je ziet meteen dat dit een stapje hoger is dan recreatiewedstrijden er wordt veel meer gelet op netheid spanning en elementen.

Voor Anne, Sanne K, Daisy, Rinske, Sanne G en Shanna, Femke, Aimee, Linsey, Fleur, Sanne W en Britt was het al wat bekender terrein maar daarom niet minder spannend.

We waren aanwezig en hebben mooie resultaten behaald, sommige met een aandenken mee naar huis en andere met een eigen overwinning door mee te doen!

Hieronder een aantal foto’s van deze dag, de 2e wedstrijd 6e divisie zal plaatsvinden in maart in Barneveld. Uit deze 2 wedstrijden zullen dan de finaleplaatsen komen.

Nog genoeg om voor te trainen dus, maar voor nu lekker nagenieten!

1e Plaatsingswedstrijden 5e divisie

Op zaterdag 11 januari was de eerste plaatsingswedstrijd van de 5 e divisie in Nijmegen. Elf turnsters van de selectiegroepen van SSS deden aan deze wedstrijd mee. De spits werd afgebeten door Isa Westerneng, Anne Janssen en Mylène de Jong in de eerste ronde. Voor Isa Westerneng was dit de eerste wedstrijd in de 5 e divisie en ze heeft laten zien dat ze hier ook zeker thuishoort. Na een mooie oefening op de sprong en brug was het tijd voor het onderdeel balk. Op de balk kwam Isa helaas hard ten val. Ze heeft met veel doorzettingsvermogen de wedstrijd nog afgemaakt en eindigde op een 11 e plek in een deelnemersveld van 19 turnsters. Anne Janssen turnde een stabiele wedstrijd waarin ze vooral uitblonk op de brug en hier het twee na hoogste cijfer behaalde. Mylène had een goede wedstrijd waarin ze kon laten zien wat voor progressie ze gemaakt had. Helaas eindigde ze net naast het podium op een 4 e plek en Anne werd 6 e in een deelnemersveld van 18.

In de tweede ronde waren Ninte van den Berg, Sophie van Veldhuizen en Esmee van Doornik aan de beurt. Voor de eerste twee genoemde turnsters was het tevens ook hun eerste wedstrijd in de 5 e divisie. Ninte van den Berg turnde een prachtige wedstrijd en werd eerste op brug en vloer. Haar mooie oefeningen zorgde er dan ook voor dat ze een bronzen medaille mee naar huis mocht nemen. Voor Sophie was deze wedstrijd ook spannend, maar ze kon de zenuwen goed de baas zijn en was de hele wedstrijd stabiel waarin ze uitblonk op de brug. Ze eindigde als 10 e . Esmee turnde een goede wedstrijd, maar vergat een element op de vloer wat haar duur kwam te staan. Hierdoor moest zij het doen met een 8 e plek in een deelnemersveld van 13.

Marina Martirosian, Sanna van den Brink en Anna Klein mochten in de derde ronde laten zien wat ze in huis hadden. Voor Marina was het allemaal nog een beetje extra spannend want na nog maar een jaar op turnen te hebben gezeten turnde ze haar eerste echte wedstrijd. Ze liet mooie oefeningen zien op alle onderdelen en werd 10 e in een deelnemersveld van 11 deelnemers. Sanna en Anna waren erg zenuwachtig voor de sprong en brug, maar hebben hun zenuwen onder controle konden houden. Hierdoor haalde ze hoge scores op de sprong en lukte ook alles op de brug. Tijdens een wedstrijd is het belangrijk om in jezelf te blijven geloven en dat hebben deze meiden gedaan. Anna eindigde op een mooie 7 e plek en Sanna net iets daarna op een 9 e plek in een deelnemersveld van 23.

De laatste wedstrijdronde mochten Maika van Effrink en Michelle Dekker de dag afsluiten. Maika turnde een hele goede wedstrijd waarin ze goed heeft laten zien hoeveel ze de laatste tijd heeft geleerd en de overslag over de pegasus haar een hoge score opleverde. Michelle liet op vloer een mooie vloeroefening zien, maar liet wat punten liggen op de brug en balk en moest het doen met een 17 e plek. Door een hoge concurrentie moest Maika een genoegen nemen met een 11 e plek in een deelnemersveld van 21.

1e Plaatsingswedstrijden 4e divisie

Zaterdag 7 december 2019| Waren de 1e plaatsingswedstrijden van de 4e divisie in Nijmegen. Zes turnsters van S.S.S. deden hier aan mee. 

In de eerste wedstrijdronde waren Lisanne Bos en Sophia de Kwant aan de beurt. Vloer was het spannendst voor deze meiden, omdat ze dit jaar voor het eerst keuzeoefenstof hebben en dus een nieuwe vloeroefening op muziek turnden. Op het onderdeel sprong blonken beide turnsters uit met de hoogste score van alle deelneemsters voor Lisanne en de derde score voor Sophia. Lisanne mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen en Sophia eindigde op een mooie achtste plek in een categorie met 22 deelneemsters.

De tweede wedstrijdronde waren Josefien de Kwant en Anne-Mayra van Veldhuizen aan de beurt. Ook Josefien wist van alle deelneemsters het hoogste cijfer op sprong neer te zetten. Helaas liet ze punten liggen op vloer en eindigde daarom als 35e. Anne-Mayra liet onder meer een mooie dubbel flikflak zien op vloer en eindigde als 22e in dit grote deelnemersveld van 37 turnsters.

Ashley Kok turnde ook in deze ronde en eindigde na een rondgang langs de vier toestellen op een nette 9e plaats in een categorie met 25 deelneemsters. Hoogtepunt van de wedstrijd was haar prachtige brugoefening, zowel qua moeilijkheid als uitvoering. Hiermee behaalde ze het 5e cijfer van de wedstrijd.

De dag werd afgesloten door Anouk Nap. Ze liet veel doorzettingsvermogen zien door, ondanks dat ze niet fit was, de wedstrijd uit te turnen. Haar oefeningen kwamen daardoor minder goed uit de verf dan tijdens de trainingen, maar wij weten dat je het kunt Anouk! Ze eindigde op een 16e plek van de 19 deelneemsters.

Al met al een mooi begin met een prachtig zilveren randje. De volgende plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie vindt plaats op zaterdag 1 februari in Nijmegen.

Springwedstrijden Doves & S.S.S. 2019

Afgelopen zaterdag stonden onze 2-jaarlijkse springwedstrijden met Doves op het programma. Het ene jaar doen we bij S.S.S. springwedstrijden het ander jaar hebben we weer een spetterende Demo avond.

Door de warmte wel een aangepast programma maar het enthousiasme was er niet minder onder bij de deelnemers. De jongens en meiden mochten zelf een team opstellen  met daarbij aankleding en een yell. Door iedereen in te delen op leeftijd en niveau ontstond er zo onderling een competitie. Verschillende groepen namen medailles mee naar Voorthuizen en ook de Freerunners lieten zien dat geen sprong te hoog was deze dag en namen het zilver mee naar Voorthuizen.

De originaliteit prijs; gebaseerd op kleding en uitvoering werden gewonnen door de Clowntjes van S.S.S.: (de kleuters) Jenthe, Tess, Amy, Anne-Lynn en Guusje en door de wedstrijdgroep: Michelle, Sanne W, Quinta en Rinske als stewardess met Flying High.


 GroepNiveauPlaats 
 De Turnmieden 2 2e
 Cowgirls S.S.S. 1 1e
 Flying High 1 1e
 Jumping Bunnies 1 1e
 Buurman & Buurman 3 3e
 Bloemenmeisjes 1 1e
 HawaiSSS 2 2e
 Raingirls 1 1e
 De niet turners 3 3e
 Supergirls 2 2e
 Springende Palmgirls 3 3e 

Turnen Dames Pré-instapwedstrijd (Apeldoorn)

Zaterdag 22 juni | Vandaag was het de beurt aan de pre instappers! De eerste echte bondswedstrijd. Ze hadden wel wat zenuwen van te voren, maar ze hebben het super goed gedaan. Toen ze eenmaal aan de beurt waren, hebben ze hele mooie oefeningen laten zien. Ninte van den Berg is 3e geworden! Ze liet hele mooie stabiele oefeningen zien. Janna Overeem is 5e geworden en was ook heel stabiel. Lotte Jalink deed ook mee en is 12e geworden. Ze liet een erg mooie brug oefening zien.

Zeven medailles voor turnsters van S.S.S. op toestelkampioenschappen

Zaterdag 15 juni vond de toestelkampioenschappen plaats in Didam. Tijdens deze wedstrijd kan er per toestel een medaille gewonnen worden in plaats van een totaalscore na vier toestellen. Hierin konden alle meiden van wedstrijdgroep en selectie meedoen die keuze oefenstof hebben. 

Michelle en Sanne uit de wedstrijdgroep deden mee. Vanuit de selectie deden: Femke, Anne, Mylène, Anna, Mariska, Maika en Bente mee. En met succes! 

In de 2 e wedstrijdronde turnde Femke een prachtige balkoefening met een perfect uitgevoerd boogje voorover. Dit werd ook beloond met een gouden medaille! Anne liet een strakke brugoefening aan de jury zien met een hoge hurksalto als afsprong. Ze mocht hiervoor dan ook een gouden medaille mee naar huis nemen. Mylène liet tevens mooie oefeningen zien, maar viel helaas niet in de prijzen. In de 3 e wedstrijdronde voerde Mariska een nette half-in-half-uit uit en haalde op dit toestel het hoogste cijfer met als beloning een gouden medaille. Anna en Maika lieten strakke oefeningen zien, maar dit was net niet voldoende voor een medaille. Michelle en Sanne hadden ook succes in deze wedstrijd. Michelle mocht zelf twee medailles in ontvangt nemen voor de balk en vloer! Sanne mocht een gouden medaille op het toestel brug in ontvangst nemen na een strakke oefening op dit toestel. 

In de 4 e en tevens laatste wedstrijdronde was Bente aan de beurt. Totaal onverwachts maar driedubbel verdiend sleepte ze een bronzen medaille in de wacht op het toestel brug, waarin ze een kip onder en kip boven liet zien aan de jury. 

Een succesvolle dag voor de turnsters en tevens afsluiting van het wedstrijdseizoen. 

Goed gedaan dames! 

Nu op naar de springwedstrijden/demonstratie!

Onderlinge wedstrijd turnen

Terugkijkend en nagenietend op een mooie onderlinge wedstrijd vandaag, hieronder ook even hiervan een korte terugblik.

We starten de wedstrijd met alle recreatiegroepen van jong tot oud, overal zie je beweging in de zaal van koprol tot handstand tot balksprongen. Vele kinderen hebben vandaag hun eerste wedstrijd en al is het wat spannend over het algemeen zie je dat het een thuiswedstrijd is en er vooral veel plezier en ontspanning is bij de oefeningen.
Er worden na een demonstratie van de selectie vele medailles uitgereikt en Juul Nagelhout gaat er vandoor met de wisselbeker. Zij had de hoogste eindscore van deze ronde en mag de wisselbeker een jaar lang mee naar huis nemen. Voor alle kinderen is er een SSS-frisbee en een diploma waarop al jullie cijfers komen te staan. Deze worden volgende week in de les uitgereikt.
 
In de 2e ronde is het de beurt aan de wedstrijdgroepen en selecties. De meeste meiden hebben al een heel wedstrijdseizoen achter de rug en daarom is het onderling gezellig om het zo samen af te sluiten. Deze groepen hebben toestelfinales zo strijden zij voor de beste plaats per toestel. Zo blijft het na alle wedstrijden toch nog spannend wie deze gouden plak mee naar huis mag nemen. Je kan namelijk nu toch met een medailles naar huis gaan zonder het hoogste gemiddelde te hebben. Uitblinken op je favoriete toestel dus. Toch zie je in deze groepen door het samen intensiever trainen dat het echte teams zijn onderling en er van concurrentie eigenlijk geen sprake is. De wisselbeker werd gewonnen door Ninte vd Berg ook zij mag deze beker een jaar lang op haar kamer zetten om na te genieten.
 

Nieuwsgierig hoeveelste jij bent geworden, kijk dan gauw bij de uitslagen.Goud en zilver in Finales Lelystad voor turnvereniging S.S.S. Voorthuizen

Afgelopen zaterdag 18 Mei waren de Finalewedstrijden voor de 6e divisie turnen dames in Lelystad. S.S.S. nam aan deze finales deel met 5 deelneemsters, zij behaalden in de voorwedstrijden de hoogste punten en mochten hierdoor deelnemen aan deze finale.

Sophie v Veldhuizen mocht meteen ‘s morgens de spits afbijten en dit ging haar goed af. Ze had veel sterke ploeggenoten maar hield zich keurig staande en werd 16e van de 28 deelneemsters. Hierna was het de beurt aan Aimee Moerings en Isa v Westerneng beiden in het zelfde nivo. Isa en Aimee lieten zien dat ze aan elkaar gewaagd waren in de voorronden, Isa was op deze finales net iets sterker waardoor ze een zilveren medaille mee naar huis nam. Aimee behaalde een 12e plaats van ruim 20 deelneemsters. In de 3e ronde was het de beurt aan de senioren supplement F, Michelle Dekker. Nog op het laatste moment een kiepbeweging in de brugoefening geïmplementeerd wat nog extra punten op kan leveren, werd zij over het gemiddelde van de 4 toestellen het sterkst en mocht een gouden plak meenemen naar Voorthuizen. De 4e ronde was het de beurt aan Rinske Bergsma, ze maakte haar debuut op de regiowedstrijden en mocht nu al meteen door naar de finales, voor haar geen medaille maar wel een ijzersterke wedstrijd met een uiteindelijke 15e plaats van bijna 30 deelneemsters. 

Een succesvolle dag voor S.S.S. Voorthuizen en nu gaan alle deelneemsters zich opmaken voor de Onderlinge Wedstrijden as zaterdag in Voorthuizen.

Finalewedstrijd 5e divisie (Ede 11 mei)

Zaterdag 11 mei werd de finale van de 5e divisie geturnd in Ede. Voor S.S.S. Voorthuizen hadden zeven turnsters zich geplaatst. Anne Janssen turnde een nette wedstrijd, met als hoogtepunt de afsluitende vloeroefening waarin zij veel uitstraling liet zien. Het bracht haar naar een 14e plaats in de eindrangschikking. Voor Lisa van de Steeg was haar sterkste optreden op de brug, waar ze met hoge zwaaien bonuspunten verdiende. Ook zij belandde uiteindelijk op een 14e plek. Maika van Effrink wist ondanks een blessure toch haar volledige programma te turnen, wat resulteerde in een 15e plaats. Kristy Haverkamp liet over de gehele wedstrijd zien een stabiele turnster te zijn op alle toestellen en behaalde hiermee een 9e plek. Mariska van de Koot liet zien in vorm te zijn. Met zowel hoge scores voor moeilijkheid als uitvoering, bereikte ze de 2e plaats en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Janieke van der Lee is een sterke turnster op brug en wist tijdens alle wedstrijden dit seizoen als eerste te eindigen op dit toestel. In deze finale bracht dit haar uiteindelijk naar een 10e plek. Femke Koopmans gooide hoge ogen met haar boogje voorover op de balk, een moeilijk element dat zelden vertoond wordt. Ze eindigde op een mooie 6e plaats.

Plaatsingswedstrijd 5e & 6e divisie (Ede 23 maart)

Zaterdag 23 Maart vonden de KNGU wedstrijden 5e en 6e Divisie plaats in Ede.

S.S.S. nam hieraan deel met haar wedstrijdgroepen in ronde 1 en ronde 3 (6e divisie) en de selectie in ronde 2 en 4. (5e divisie) en met succes! Maar liefst 9 medailles mochten er mee naar Voorthuizen genomen worden een prachtig resultaat voor deze turnsters en de leiding. Toch werden er deze tweede wedstrijd nog meer successen geboekt en werden de resultaten van de eerste wedstrijd alweer verbeterd in deze tweede wedstrijd, super goed gedaan allemaal meiden!

In de eerste ronde was het de beurt aan Rinske Bergsma, Daisy Gidding, Sophie v Veldhuizen, Anne v Amerongen, Shanna Steendelaar en Sanne Grootheveen. Sophie en Rinske namen in deze ronde het brons mee naar huis. Anne liet een perfecte horizontale borst-waarts-om zien en Daisy een soepele ophurk element op de ongelijke brug. Teamgenoten en vriendinnen Shanna en Sanne verbeterde hun resultaten alweer vergeleken met vorige wedstrijden.

In de tweede ronde was er volop eremetaal voor S.S.S. Het hoogste podium werd beklommen door Mariska van de Koot, die op de sprong met een prachtige half in-half uit een voorsprong nam op de concurrentie. Kort daarachter eindigde Kristy Haverkamp met een zilveren medaille. Ook Maika van Effrink en Anna Brons wisten mooie plekken te behalen in de einduitslag. Anne Janssen was de volgende prijswinnaar. Na onder andere een prachtige brugoefening kreeg zij het brons omgehangen. Mylène de Jong liet ook zien een strakke brugturnster te zijn. De laatste medaille werd gewonnen door Lisa van de Steeg. Een stabiele wedstrijd werd beloond met het zilver. Esmee van Doornik liet onder andere op sprong zien vooruit te zijn gegaan.
In de derde ronde kwamen Aimee Moerings, Femke Wiedeman, Isa v Westerneng, Linsey Thomassen, Fleur v Geresteijn, Britt vd Braak, Sanne Wiedeman en Michelle Dekker in actie. Aimee viel net buiten de prijzen met een vierde plaats, maar toch een eervolle vermelding, hiernaast bleef zij ook als een van de weinige op de balk met de koprol een zenuwachtig element voor vele meiden. Femke had net een vervelende blessure achter de rug, maar wist zich goed terug te vechten en kon hierdoor toch al weer meedoen en behaalde ook nog heel netjes een plekje in de top 10 van maar liefst negentien deelnemers in haar categorie. Isa v Westerneng was vorige wedstrijd al sterk maar liet nu toch goed zien bij de beste te horen, ze behaalde een tweede plaats wat goed was voor een zilveren medaille. 

Linsey, Fleur en Britt maakten dit seizoen hun debuut op de KNGU wedstrijden en alhoewel er voor hun nog geen medaille in zat waren de resultaten heel netjes en met perspectief voor volgend seizoen. Sanne en Michelle deden mee in hun niveau in Keuze, wat betekend dat je zelf oefeningen in elkaar moet zetten en een eigen oefening op muziek mag maken op de vloer. Michelle liet zien dit goed in haar vingers te hebben en werd eerste in haar team op de vloer, maar ook eerste in het eindklassement met een gouden plak. Sanne Wiedeman, ook net weer terug van een elleboog blessure, had ook alweer haar zinnen gezet op deze wedstrijd en ze stond er !! Ze heeft alle toestellen uit kunnen voeren met nog niet alle elementen door deze blessure maar behaalde een hele knappe 11e plaats.

In de laatste ronde kwam de medailleteller op negen dankzij een zilveren medaille voor Janieke van der Lee, die onder andere een vloeiende brugoefening neerzette. Femke Koopmans wist de aandacht te trekken door een boogje voorover op de balk te doen, een zeer moeilijk element. Isa van Elten turnde zeer netjes op de balk. Anna Klein wist haar angsten te overwinnen en liet goede overslagen zien op sprong. Sanna van de Brink zette op alle toestellen strakke oefeningen neer.

Plaatsingswedstrijd 4e divisie (Nijmegen 2 februari)

Afgelopen zaterdag (2 februari) hadden de selectiemeiden van de 4e divisie hun tweede plaatsingswedstijd in Nijmegen. In de eerste ronde waren Anouk Nap en Bente Mensink aan de beurt. Bente begon bij de brug en zetten daar een prima oefening neer. Toen ze bij de vloer aan de beurt was, heeft ze alles gegeven om een topoefening te laten zien. Bente werd 29ste . Anouk turnde een prima wedstrijd en liet zien wat ze in huis had. Helaas liet ze bij balk een aantal steekjes liggen en werd ze 12e .

In de tweede ronde was er even rust, maar in de derde ronde waren Ashley Kok, Josefien de Kwant en Anne-Mayra van Veldhuizen aan de beurt. Ashley heeft hard getraind om tijdens deze wedstrijden paar nieuwe elementen te laten zien. Ashley begon bij de balk. Het onderdeel waar de meeste meiden nerveus voor zijn. Ze liet hier 1 van haar nieuwe elementen zien: het boogje. Het tweede onderdeel was vloer. Daar heeft ze ons verpletterd met een prachtige oefening waarin ze een Arabier schroef liet zien. Uiteindelijk had eindigde ze op een prachtige 10e plek. Josefien en Anne-Mayra begonnen op vloer en straalde van oor tot oor van het begin tot het einde van de oefening. De rest van de onderdelen gingen ook goed en dit bracht Josefien op een 7e plek en Anne-Mayra op een 8e plek. 

De laatste ronde waren Lisanne en Sophia aan de beurt om te laten zien waar ze zo hard voor trainen. Beide lieten een prachtige half in half uit over de pegasus zien en een ritmische vloeroefening. Ook deze meiden hadden erg veel zenuwen op de balk, waardoor ze niet alles hebben laten zien wat ze in huis hadden. Sophia werd 11e en Lisanne 7e .

Het was weer een prima dag voor de selectiemeiden uit de 4 e divisie. We hebben stappen vooruit gemaakt ten opzichte van de vorige wedstrijd en gaan weer hard trainen voor de derde plaatsingswedstrijd die plaats vindt op 16 maart in Nijmegen.

S.S.S. Voorthuizen neemt vijf medailles mee naar huis

11-12-2018 Afgelopen zaterdag vond de eerste plaatsingswedstrijd voor de 5 e en 6 e divisie plaats in Ede. Van de selectie en wedstrijdgroep deden 28 turnsters mee aan deze wedstrijd die voor hun al vroeg in het jaar viel, aangezien normaal gesproken de wedstrijd pas in het nieuwe jaar plaatsvinden. 

In de eerste wedstrijdrond was het de beurt aan de allerjongste van de wedstrijdgroep, helaas voor hun nog geen medaille, maar met een vierde plek en goede resultaten zeker perspectief voor een volgende wedstrijd. 

De tweede wedstrijdronde werden alle drie de plakken mee naar huis. Anne Janssen mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen nadat ze op brug het hoogste cijfer haalde. Mariska van de Koot nam zilver mee naar huis met een ijzersterke balkoefening waarbij ze het hoogste cijfer pakte. Maika van Effrink en Anna Brons eindigde na een goede wedstrijd net naast het podium met een 4 e en 5 e plek. Lisa van de Steeg was deze wedstrijd erg sterk en dit was ook goed aan haar cijfers te zien waarbij ze bij zowel de balk als brug het hoogste cijfer behaalde. Dit werd bekroond met een gouden medaille voor van de Steeg. 

De derde wedstrijdronde mocht er ook nog goud mee naar huis genomen worden voor Michelle Dekker, viel Isa v Westerneng net naast de medailles met een vierde plek en behaalde de overige kandidaten vrijwel allemaal een plek in de top 10. 

In de laatste ronde sleepte S.S.S. Voorthuizen nog een bronzen medaille in de wacht door Janieke van der Lee, waarbij ze op de brug ook het hoogste cijfer behaalde. 

Een geslaagde dag voor S.S.S. Voorthuizen, waarbij de turnsters die geen medaille in de wacht sleepte bijna allemaal in de top 10 belandde. Nu hard trainen voor de plaatsingswedstrijd volgend jaar.

Recreatiewedstrijd (24 november)

04-12-2018 Afgelopen 24 november was het weer tijd voor de jaarlijkse recreatiewedstrijden. Deze keer streden de turnster tegen Doto Harskamp en Orion Putten. Tijdens deze wedstrijden konden de turnster laten zien waar ze een aantal weken hard voor getraind hebben.

Het was aan de meiden van de pré-instap 7 jaar om de spits af te bijten in de eerste wedstrijdronde. Lynn Mooijman en Jessie Pietersma wisten in deze ronde beide een eerste plaats te veroveren.

In de tweede ronde was het de beurt aan de pré-instap 6 jaar en de instap 8 jaar. Binnen de pré-instap 6 jaar heeft Sophie Ensing een mooie en stabiele wedstrijd geturnd en wist daarmee de eerste plek te bemachtigen.

In de derde en laatste ronde was het tijd voor de pupil 1 9 jaar, pupil 2 10 jaar, jeugd 1 11 jaar en keuze 12+. In deze ronde hebben drie meiden een medaille in de wacht gesleept. In het niveau pupil 1 9 jaar waren er twee medaillewinnaars. Frederique Wernsen eindigde als vierde en Nikki Broekhuis als derde. Binnen het niveau pupil 2 10 jaar heeft Vera Lagendijk de zilver plak weten te bemachtigen.

Naast de medaillewinnaars hebben alle turnsters ontzettend hard geoefend en hun uiterste best gedaan om mooie oefeningen neer te zetten op de wedstrijd! Alle uitslagen zullen zo snel mogelijk op de site te vinden zijn.


Goede eerste plaatsingswedstrijd 4e divisie

19-11-2018 Afgelopen zaterdag waren de eerste wedstrijden voor de 4e divisie turnsters. Erg spannend voor alle turnsters aangezien dit voor velen de eerste wedstrijd was in de 4e divisie. Doordat deze turnsters vorig jaar goede resultaten hebben laten zien in de 5e divisie, mochten ze dit jaar promoveren naar een hogere divisie. Iedereen mag met trots terugkijken op een geslaagde dag. Alhoewel SSS geen medailles naar huis heeft kunnen nemen, was dit een goede eerste wedstrijd en kunnen we vanaf hier weer verder gaan trainen naar de wedstrijd op 2 februari 2019.

Anouk heeft in de eerste ronde mooi laten zien wat ze de afgelopen tijd heeft geoefend. De zolendraai op de brug lukte en op de sprong werd ze zelfs zesde. Bente was zenuwachtig voor de balk, een onderdeel waarin een foutje snel gemaakt is. Echter werd het hard oefenen op de radslag beloond, want ze bleef erop staan en was de zenuwen de baas. Anne-Mayra had haar zenuwen onder controle en liet op alle toestellen strakke oefeningen zien en werd deze wedstrijd vijfde. Helaas was het voor Josefien niet mogelijk om mee te doen i.v.m. haar gebroken arm, hopelijk kan ze de volgende wedstrijd mee doen! Ashley liet deze wedstrijd ook veel nieuwe elementen zien waar ze hard op getraind had. De vloeroefening was prachtig met een arabier flick-flack streksalto en overslag salto. Op dit onderdeel werd ze dan ook vijfde. Sophia en Lisanne moesten hard trainen voor alle nieuwe elementen in hun oefeningen. Sophia haalde het hoogste cijfer op de sprong met een ½ in – ½ uit en Lisanne was ook goed op de sprong met een mooie overslag over de pegasus. Alle turnsters erg goed gedaan, op naar de tweede plaatsingswedstrijd!


Finale wedstrijd 6e divisie (Nijkerk)

02-06-2018 De finale wedstrijd van de 6e divisie in Nijkerk zit er weer op. De meiden hebben hele mooie oefeningen laten zien. In de eerste ronde was het gelijk raak voor S.S.S. Anna Klein is met een val bij de balk toch nog 3e geworden en mocht het brons mee naar huis nemen. Sanna v/d Brink is in dezelfde ronde 6e geworden, lisa v/d Steeg 12e & Isa van Westerneng 17e van de 24!! Lian Bakker is in de 2e ronde 5e geworden. Sanne Wiedeman had in de 3e ronde het goud te pakken. Jullie hebben het allemaal weer super goed gedaan! Gefeliciteerd!

Finale wedstrijden 5e divisie (Ede)

26-05-2018 Het was weer een prachtige dag voor S.S.S. Voorthuizen. Bij de finale wedstrijden van de 5e divisie hebben we maar liefst 4 medailles mee naar huis genomen. Sophia de Kwant won goud, Isa van Elten en Ashley Kok werden 2e en Josefien de Kwant mocht het brons in ontvangst nemen. We zijn als trainsters hartstikke trots op alle meiden en op naar het volgende wedstrijdseizoen!

Pre-instap wedstrijden

16-04-2018 Afgelopen zaterdag vonden in Apeldoorn de pre-instap wedstrijden plaats voor 2 jongste wedstrijddeelneemsters van SSS, Sophie van Veldhuizen en Esmee van Doornik. Hun debuut op de bondswedstrijden werd al meteen beloond in een sterk deelnemersveld van 20 turnsters in de top 10.

Sophie turnde stabiele oefeningen, bleef keurig haar hele oefening op de balk en liet op de brug een extra krachtelement zien door een hoekhang te maken.
Zij werd 6e van de 20 deelneemsters.

Esmee van Doornik mocht het brons mee naar huis nemen zij liet zien wat ze allemaal in huis had en werd zowel op balk en vloer 4e en zelfs op de brug 1e met een hoge uitgangswaarde van 5.7. Alle punten bij elkaar opgeteld werd zij beloond met een bronzen plak voor SSS Voorthuizen.

Plaatsingswedstrijd 4e divisie (Bente Mensink)

19-03-2018 Bente Mensink turnde afgelopen zaterdag haar derde plaatsingswedstrijd in de 4e divisie. Haar rondgang langs de toestellen begon bij brug. Ondanks een foutje bij het ophurken, zette ze hier een nette oefening neer. Daarna kwam het beste toestel van de dag: de balk. Bente stond als een huis en liet onder andere een radslag zien. Op dit onderdeel werd ze 4e in dit sterke deelnemersveld. Op vloer kwam haar oefening op muziek goed uit de verf en turnde Bente onder meer een mooie arabier-salto. De wedstrijd werd afgesloten op sprong, met twee goede overslagen over de pegasus. Bente eindigde als 11e en keerde tevreden huiswaarts.

Grote medailleoogst voor S.S.S. Voorthuizen

10-03-2018 Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd van de 5e en 6e divisie onderbouw gingen de turnsters van S.S.S. Voorthuizen met maar liefst tien medailles huiswaarts. De turnsters lieten in Barneveld hun voorgeschreven oefenstof zien. In de eerste wedstrijdronde was het meteen raak. Josefien de Kwant behaalde, net als tijdens de eerste plaatsingswedstrijd, de gouden medaille bij de categorie instap 5e divisie. Anne-Mayra van Veldhuizen belandde naast haar op het podium en kreeg het zilver omgehangen. Anouk Nap turnde in de categorie pupil 1 5e divisie en wist zich dapper door wat blessureleed heen te bijten. Met onder andere een dijk van een balkoefening mocht ze ook plaatsnemen op de hoogste trede van het podium, goud dus.

Ook in de tweede wedstrijdronde werden goede resultaten behaald bij de instappers van de 6e divisie. Lisa van de Steeg turnde de meest stabiele wedstrijd en werd eerste. Ze werd gevolgd door haar clubgenote Isa van Westerneng, die met onder andere een eerste plaats op het onderdeel sprong een zilveren medaille in het eindklassement veroverde. Het podium werd gecompleteerd door Aimee Moerings, die de bronzen medaille mocht ophalen. Ook de vierde plaats ging naar S.S.S., dankzij een sterk optreden van Femke Wiedeman.

De derde wedstrijdronde was het de beurt aan de pupillen 2 5e divisie. Sophia de Kwant verbeterde zich ten opzichte van de eerste wedstrijd en mocht het hoogste schavot beklimmen. Lisanne Bos vergezelde haar op het podium met een derde plek. In de categorie jeugd 1 5e divisie turnde Anne Janssen een zeer nette wedstrijd. Ondanks een foutje op de vloer behaalde zij toch nog de achtste positie. Mylène de Jong liet zien over stalen zenuwen te beschikken en werd eerste op de balk. In het eindklassement leverde haar dit een vijfde plek op.

In de laatste wedstrijdronde brachten de pupillen 2 6e divisie het medailletotaal op tien. Anna Klein werd net als tijdens de vorige wedstrijd eerste. Ze kon zich zelfs een foutje op vloer veroorloven. Vlak achter haar eindigde Sanna Brink op de tweede plaats. De zenuwen van de eerste plaatsingswedstrijd waren verdwenen en zij liet deze dag ook zien wat ze kon. Al met al een zeer geslaagde wedstrijddag met naar verwachting een flink aantal tickets voor de finale in het verschiet.

Plaatsingswedstrijden 5e en 6e divisie (bovenbouw)

03-03-2018 Vandaag zijn de tweede plaatsingswedstrijden 5e en 6e divisie van start gegaan in Putten. Isa van Elten en Britt Meijers bijten de spits af. Britt 5e plaats in jeugd H met een mooie strakke oefening en twee keurige sprongen over de pegasus. Helaas teveel snelheid bij de brug waardoor het haar een medaille plaatst koste. Isa heeft een stabiele wedstrijd geturnd en daarmee op een 6e plek geëindigd. Een mooie sprong gesprongen en naar wat spanning bij het in turnen bij de brug ook daar een nette oefening laten zien.

Sanne Wiedeman(2e junior supplement G) heeft een nieuw element bij de balk laten zien (salto af) wat haar meteen een eerste plek op de balk opleverde. Verder heeft ze een keurige stabiele wedstrijd geturnd en pakte de tweede plaats.

De tweede ronde hebben de meiden erg netjes geturnd. Ashley heeft de gouden medaille mee naar huis genomen en Anne mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Janiek is vandaag zevende geworden. Met een hele mooie balk oefening waar ze de derde plaats behaalde.

De meiden van de vierde ronde hebben nette oefeningen laten zien. Lian Bakker heeft weer een stabiele wedstrijd geturnd en mocht als voorgaande wedstrijd het brons in ontvangst nemen. Een mooie prestatie van Lian en voor S.S.S.

Wedstrijden 5e & 6e divisie (onderbouw)

27-01-2018 Het was weer een succesvolle dag voor S.S.S. Alle dames hebben heel erg hun best gedaan en dit was dan ook op het podium zichtbaar. Iedereen bedankt voor hun inzet en een speciale dank voor de trainsters. Ook voor jullie is dit een spannende dag en wat fijn als jullie inspanning en inzet zo beloond wordt!

Tijdens de eerste ronde pakte Josefien de Kwant het goud en Anne-Myra van Veldhuizen de bronzen medaille. Anouk Nap mocht het zilver mee naar huis nemen. In de tweede ronde was het brons voor Isa Westerneng. In de derde ronde was het raak voor Mylene de Jong en Sophia de Kwant, beide pakte ze het brons. Anne Jansen ging met het zilver naar huis. En ook in de vierde ronde was er succes voor S.S.S. omdat Anna Klein goud pakte. De meiden die vandaag niet op het podium stonden hadden allemaal wel een plek in de top 10. Jullie ook goed gedaan.

GEFELICITEERD DAMES!

Wedstrijden 5e & 6e divisie (bovenbouw)

13-01-2018 Vandaag waren er wedstrijden voor de bovenbouw meiden van de 5e & 6e divisie. Alle meiden hebben weer ontzettend hun best gedaan en daar zijn wij uiteraard zeer trots op! In de eerste ronde behaalde Isa van Elten een gouden medaille. En in de volgende rondes behaalde Mariska v/d Koot een zilveren medaille, Michelle Dekker en Lian Bakker een bronzen medaille. Ook Ashley Kok behaalde een eerste plaats en dus een gouden medaille en Jacoline Bos pakte het zilver.

Van harte gefeliciteerd dames!

Techniektraining

01-08-2017 Zit uw dochter op turnen en wil ze meer trainen? Dan is dat mogelijk!

Dit seizoen zijn wij gestart met het geven van een extra uur turnen. Dit uur is bedoeld om de oefeningen nog beter en sneller onder de knie te krijgen. Turnen is bij uitstek een sport waar trainen en oefenen zeer belangrijk is. Tijdens dit uur kan uw kind, onder begeleiding de juiste technieken aanleren. Ook willen wij met deze training uw kind meer uitdaging bieden door andere oefeningen op een hoger niveau. Uiteraard kijken wij altijd eerst naar het kind en streven wij naar persoonlijke doelen, welke op een ontspannen maar uitdagende manier haalbaar zijn. Iedereen is dus WELKOM!

Nieuwsgierig geworden? Laat uw kind vrijblijvend een les meedoen. U hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden.

Tijdstip: vrijdag 16:30 - 17:30 uur onder leiding van Fleur & Elke (Lokatie: 't Trefpunt, zaal: A)